Telekom'dan nakil isteyen personel sayısı 13 bin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2006 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hisselerinin yüzde 55'inin OGER Telecom'a devredilmesinin ardından, Türk Telekom'da nakle tabi personelin kurumda 5 yıl daha kalmasının gündemde olmasına karşın, kamu kurumlarına geçmek için nakil dilekçesi verenlerin sayısının 13 bine ulaştığı bildirildi.

KESK'e bağlı Haber-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Halil Şahin, 14 Kasım 2005 tarihinde hisselerinin yüzde 55'i OGER Telecom'a devredilen Türk Telekom'da ciddi anlamda yetişmiş eleman sorunu ile yüz yüze kalınmasının gündemde olduğunu söyledi.

Hisse devri ile birlikte çıkarılan yasayla nakle tabi personelin 6 ay ücretsiz izinli sayılarak şirkette çalışma olanağının yaratıldığını anımsatan Şahin, buna karşın personelin, kendilerine yüksek maaş verilse de başka bir kamu kuruluşuna geçmek istediğini ifade etti.

Türk Telekom'daki 50 bin çalışandan yaklaşık 23 bininin nakle tabi personel olduğunu anlatan Şahin, nakle tabi personelin, gelir vergisi diliminde oluşacak artış nedeniyle diğer kamu kuruluşlarına geçişte hak kaybına uğramamak için geçen aydan itibaren diğer kamu kuruluşlarına geçiş için müracaat etmeye başladıklarını belirtti.

Şahin, şirket yönetiminin birlikte çalışmak istediği yetişmiş insan gücüne yönelik hazırladığı sözleşmelerin çalışanları tatmin etmediğini kaydederek, şunları söyledi:

"Özellikle iş güvencesi konusunda ve halen 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, çalışan sözleşmeli 12 bin 200 kişilik personelin durumlarına yönelik net tavrın ortaya çıkmamış olması personeli tedirgin etmektedir. Bu durum personelin diğer kuruluşlara geçişlerini yoğunlaştırıyor.

Bugüne kadar nakle tabi personelin 13 bini (yüzde 60) diğer kamu kuruluşlarına nakil talebinde bulundu. Bu talebin özellikle güvenlik personeli ve Genel İdari Hizmetler (GİH) sınıfında daha fazla olması dikkat çekiyor. Ayrıca başka kurumlara geçmek isteyen personel arasında yetişmiş teknik personelin sayısı azımsanmayacak kadar fazla."

Şahin, belirsizliğin yarattığı sıkıntı ve güvensizliğin, geçişleri her gün biraz daha arttırdığını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber